Newsletter IV / 20I5 Parteneriatul Learning Leonardo „Formare Profesională pentru cei ce scriu pentru teatru „

Newsletter IV / 20I5logo leonardo
„ Formare profesională pentru cei ce scriu pentru

teatru “
_____________________________________________

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE LA BRIGHTON

VTFW a organizat o conferința internaționala de dramaturgie in timpul Festivalului Internațional de Teatru de la Brighton. Tema conferinței a fost „Evaluarea calitații in dramaturgie”.

Georgia Barrington de la New Writing South a vorbit despre modul in care functioneaza aceasta organizatie pentru a sprijini dezvoltarea scriitorilor de-a lungul carierei, precum si oportunitatile pe care le ofera pentru dramaturgi. Acestea includ mentorat, lecturi, workshopuri de o zi și ateliere de lucru mai lungi, granturi pentru tinerii dramaturgi la teatre locale. Ei sunt o organizatie mica ce acopera o arie larga (modulul Train the Trainer).

David Sheppherd a vorbit despre Teatrul Marlborough. Acesta ofera cazare pentru a permite oamenilor de teatru sa aiba domiciliul la locul de munca, in teatru.  Teatrul are si un pub, cele doua sustinandu-se reciproc. Sheppherd introduce ideea „nopții zero” – dedicate proiectelor in desfasurare, in care scriitorii primesc feedback de la public.

Paul Levy a explicat motivul pentru inființarea Review Fringe, un sistem de cronica a spectacolelor in care toti comentatorii trebuie sa fie intr-un fel implicati in proces. Scopul sau este de a oferi critici constructive și feedback analitic. Cronicile de spectacol negative, fara argumente nu sunt publicate – in schimb, compania ofera feedback-ul personal pentru un rating negativ.

Aceasta a condus la o discuție animata cu privire la scopul criticii de teatru.

Julie Everton a vorbit despre crearea si finantarea piesei sale despre bombardarea Grand Hotel.

O discuție animata despre tema reconcilierii intre autorul unui act violent si victima sa.  Am discutat in continuare procesul de scriere colaborativa si relația dintre formasi continut, precum si campanii kickstarter ca sursa de finantare pentru un proiect.

In a doua zi au fost oferite trei ateliere de lucru pentru dramaturgi:

Sara Clifford a tinut un atelier pentru scriitori cu tema teatru comunitar.

Paul Levy a tinut un workshop de critica de teatru.

Matt Rudkin a tinut un atelier de scriere dramatica.

Pentru mai multe informatii cu privire VTFW vedeti site-ul nostru:

https://vtfw.wordpress.com/

si dramacum.org

Newsletter 04-RO

Vocational Training for Writers is a LEONARDO DA VINCI Partnerships project.

logo EU

This project has be funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

„Training vocational pentru scriitori” este un proiect al Parteneriatul de invatare Leonardo da Vinci. Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicație reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabila pentru niciun fel de utilizare a informatiilor continute aici.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s